| AC REAL s.r.o.

blog

Jak vyplnit daň z nemovitosti?

Jak vyplnit daň z nemovitosti?

Daň z nemovitosti je zákonnou povinností majitelů nemovitostí ve většině zemí, včetně české republiky. V tomto blogu se podíváme na to, kdo je plátcem daně z nemovitosti, jak ji vyplnit, kdy a kde ji podat, a jak se vypočítává.

Co? Kdy? Kde?

Plátcem daně z nemovitosti může být fyzická nebo právnická osoba nebo organizace, která vlastní nemovitost. To zahrnuje vlastníky domů, bytů, pozemků a dalších nemovitostí. Daň z nemovitosti upravuje zákon 338/1992 Sb. o dani z nemovitých věcí. Každý majitel nemovitosti je tedy ze zákona povinen přihlásit se k platbě daně. Učiní tak daňovým přiznáním k dani z nemovitých věcí, a to buď elektronicky nebo v tištěné podobě.

 

Toto přiznání podává ten, kdo

Na základě daňového přiznání se stáváte plátcem této daně a je vám vyměřena daň z nemovitosti, kterou zaplatíte. Pokud jste již přiznání podávali v minulosti a váš vlastnický vztah k nemovitostem se neměnil, přiznání nepodáváte a platíte pouze daň podle výměry.

 

Předmětem daně jsou

 

Kde získat a podat daňové přiznání

 

Kdy přiznání podat

 

Výpočet daně z nemovitosti

K výpočtu daně z nemovitosti je třeba znát několik faktorů, na základě kterých provedete výpočet, nebo které zadáte do jedné z mnoha online kalkulaček, které vám s výpočtem pomohou. Je potřeba znát:

V případě nejasností můžete navštívit příslušný finanční úřad, kde vám s výpočtem rádi pomohou. V případě změny koeficientu si nemusíte dělat starosti s přepočtem. O změny se postará finanční úřad, který vás obeznámí s navýšením daně z nemovitosti a vyzve k její úhradě.

Při koupi či prodeji nemovitosti vám v AC Real rádi poradíme, jaké daně se na vás vztahují a jak je vyplnit.

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00