| AC REAL s.r.o.

blog

Jak zjistit majitele nemovitosti

Jak zjistit majitele nemovitosti

Koupě nemovitosti patří k nejzásadnějším krokům v životě. Jedná se však také o nákladnou investici, která vyžaduje důkladné prověření vybrané nemovitosti. Je důležité zaměřit se zejména na majetkoprávní vztahy, které napoví, není-li jednotka zatížena dluhy nebo kolik má celkem majitelů. Tato informace je zásadní pro následnou koupi a převod nemovitosti, neboť v případě více vlastníků musí být kupní smlouva uzavírána se všemi zainteresovanými. Jakým způsobem ale potřebné údaje získat?

Moderní doba přeje technologiím, proto je možné nahlédnout do katastru nemovitostí z tepla domova prostřednictvím webové stránky nahlizenidokn.cuzk.cz. Budete ale potřebovat několik údajů, abyste se k vyhlédnuté nemovitosti dostali. Pokud vám majitel sdělil číslo listu vlastnictví, máte vyhráno. Stačí jej zadat do příslušné kolonky a ihned vidíte potřebné informace. Nemáte-li tento údaj k dispozici, budete třeba zvolit delší cestu. Neobejdete se bez znalosti katastrálního území, v němž se nemovitost nachází, čísla budovy a v případě bytu také čísla jednotky. Postrádáte-li i tento údaj, lze využít mapovou soustavu a k Vaší nemovitosti se doslova „proklikat“.

Připadá Vám nastíněný postup příliš složitý, natož abyste se v uvedených údajích vyznali? Neváhejte a kontaktujte naše profesionální makléře. Plně chápeme, že orientace v realitní administrativě může být obtížná, proto za Vás tuto starost rádi převezmeme. Vlastnické právo k nemovitosti prověříme, zajistíme Vám aktuální výpis z katastru nemovitostí a následně společně zjištěné skutečnosti prodiskutujeme. Budeme se těšit na spolupráci!

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00