| AC REAL s.r.o.

blog

Proč nakupovat právě teď?

Proč nakupovat právě teď?

Chystáte se koupit nemovitost, přemýšlíte o investici? Právě teď je správná chvíle!

V prosinci 2023 ČNB velmi bezvýznamně snížila základní sazbu, o pouhých 0,25%, ale komerční banky reagovaly snížením úroků u hypoték o cca 0,5%. Co tím chtějí říct? No přece to, že očekávají snižování sazeb v průběhu roku 2024 a to dokonce razantně, takže již začali lákat klienty na nižší sazbu, která se jim ve skutečnosti vyplatí, protože ji budou klientům držet i v průběhu roku 2024, kdy se budou sazby snižovat.

A co se děje s trhem nemovitostí? Zatím skoro nic 😊 ceny jsou stále stejné jako poslední 2 roky, dá se vyjednat malá, ale přesto citelná sleva, zejména u nových projektů developeři stále nabízejí třeba parkovací místo zdarma.

Prudce vzrostla cena nájmů a tak se lidem i za vyšší sazbu hypoték opět vyplácí koupit si vlastní bydlení.

A jaký bude vývoj v roce 2024? – to už jistě tušíte sami – sazby budou pomalu, ale klesat, zvedne se objem obchodů na trhu, zejména díky vysoké prospořenosti mezi možnými kupci, začnou mizet nemovitosti z trhu, kterých je nyní zcela výjimečně dostatek a je výběr a začne růst cen. Nebude nějak prudký a rozhodně nezopakuje divoké roky 2019-2021, ale pomalu po 2, 3% ročně se začnou zvedat ceny a první co odejde, bude ochot zlevnit.

Pokud máte plány s nákupem nemovitostí, kupujte teď, je ta správná chvíle. Dostanete ještě malou slevu, hypotéka Vám během 1, 2 let, klesne o 2% p.a., tedy budete splácet stále méně a hodnota Vaší nemovitosti pomalu poroste.

Pokud máte zájem o nemovitostní transakci, přijďte k nám nezávazně na kávu a probereme Vaše možnosti a její správné načasování.

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00