| AC REAL s.r.o.

blog

Prodej bytů na sociálních sítích – kontroverzní trend současnosti

Prodej bytů na sociálních sítích – kontroverzní trend současnosti

S nástupem sociálních sítí a jejich neustále vzrůstající popularitou se proměnilo mnoho společenských forem komunikace a jednání – a patří mezi ně i prodej či pronájem nemovitostí. Jak tento proces na sociálních sítích probíhá a jak můžete jejich sílu využít ke svému prospěchu, abyste inzerát proměnili v úspěšný prodej, nebo získání spolehlivého nájemníka jsme pro vás sepsali v dnešním článku.

Jak to celé funguje

To, že trh s nemovitostmi a zejména prodeje bytů ve městech aktuálně stagnují, je známý fakt. Příčinou je kombinace více faktorů a zejména mladší generace si proto chce s tak důležitým životním rozhodnutím jako je koupě vlastního bytu počkat. Spolu s příchodem mladší generace na trh s nemovitostmi se ale proměnil i styl komunikace a vyhledávání potenciálních bytů ke koupi nebo pronájmu. Jedním z hlavních komunikačních kanálů se staly sociální sítě – v tomto případě Facebook.

Na Facebooku můžete aktuálně najít nespočet skupin nabízejících byty jak k prodeji, tak k pronájmu. Ke sledování takových skupin se musíte stát jejich členem, není to však nijak složité – jejich správci zpravidla schválí každou žádost. V případě, že se do skupin nechcete přidávat, můžete také nabídky stejně tak najít na Facebookovém Marketplace, což je jakési pomyslné online tržiště sloužící k prodeji takřka čehokoliv. Ano, i bytů.

Osobnější přístup, ale i podvody

Inzeráty na sociálních sítích mají velkou výhodu v tom, že jsou osobnější a celý styl komunikace s prodejcem je méně formální. To sebou ale může bohužel přinášet i značná úskalí. Je proto mít na paměti několik základních pravidel pro bezpečnou komunikaci, abyste se náhodou nestali obětí podvodu.

  1. Než se pustíte do jakéhokoliv vyjednávání, ať už jste prodejce nebo nakupující, mějte vždy prověřenou pravost profilu druhé strany – ujistěte se, že je jejich profil opravdu důvěryhodný.
  2. Stejně tak se mějte na pozoru vůči jakýmkoliv manipulačním technikám. Pokud druhá strana na prodej či nákup až podezřele spěchá, případně tlačí na zaslání zálohy bez umožnění prohlídky prostor a podpisu jakéhokoliv právního dokumentu, můžete si být jisti, že se jedná o podvod.
  3. Pokud si nejste jisti, zda byste byli schopni takové nekalé jednání sami odhalit, doporučujeme se přeci jen obrátit na odborníky.

Svěřte se odborníkům

Abyste předešli jakýmkoliv nepříjemnostem a svou nemovitost například neprodali výrazně pod cenou, obraťte se na tým zkušených a prověřených makléřů. Ti vám pomůžou s adekvátním naceněním vašeho bytu, případně vás seznámí s celkovou aktuální situací na trhu s nemovitostmi. Následně vám pomůžou s vytvořením atraktivní prezentace prostor – kvalitní fotografie či video jsou přeci jen u inzerátů s nemovitostmi alfou a omegou. V neposlední řadě zajistí publikaci inzerátu a komunikaci s případnými zájemci.

Pokud se tedy do procesu prodeje či nákupu nechcete pouštět sami, neváhejte se na nás obrátit. Náš tým odborníků vám ochotně a srozumitelně poradí s celým procesem.

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00