| AC REAL s.r.o.

blog

Bezpečný prodej nemovitosti během pandemie

Bezpečný prodej nemovitosti během pandemie

Chystáte se prodat nemovitost, ale obáváte se, že je v době pandemie hůře prodejná, jelikož se zájemci na osobní prohlídky právě nepohrnou? V tom případě je potřeba kupcům výběr co nejvíce usnadnit. Nabízí se několik vcelku jednoduchých, a přitom efektivních řešeních, jak chránit bezpečí vaše i potenciálních kupců, kterými zároveň zvýšíte své šance k prodeji. Jaké to jsou? Odpověď naleznete v dnešním článku.

Prodejte nemovitost online

Vládní nařízení a restrikce pohybu jsou těžkou zkouškou. Značně také ztěžují možnosti prodeje nemovitostí. Je ale dobré si uvědomit, že tato situace má i své výhody – díky internetu nebylo nikdy snazší udělat vhodnou prezentaci prodávané nemovitosti a mnohonásobně uspíšit prodej. Realitní trh se samozřejmě také potýká s výzvami, které mu do cesty připletla pandemie, v mnoha případech nejsou vůbec možné osobní prohlídky bytů, a tak je potřeba hledat nové, inovativní způsoby, jak potenciální kupce zaujmout.

U online inzerce platí určitá pravidla a musíte brát v potaz, jak inzerát působí na zájemce – nejdůležitější bývá vizuální prezentace nemovitosti, ale také věcné a faktické informace o stavu či lokalitě nemovitosti.

Dobré fotky jsou základem úspěchu – pokud nechcete platit profesionálního fotografa, můžete nemovitost nafotit sami. Ujistěte se, že máte doma uklizeno, povrchy nejsou zbytečně zaneseny drobnostmi a všude je dostatek světla.

Videoprohlídka

Další možností je natočit videoprohlídku, díky níž potenciálního zájemce provedete domem bez nutnosti osobního kontaktu. Tento způsob prezentace má hned několik výhod: nejenže je bezpečný, ale zároveň si zájemce může videoprohlídku pustit kdekoliv a odkudkoliv, detailně se seznámit s půdorysem domu a je tedy větší pravděpodobnost, že pokud přijde ještě na osobní prohlídku, má o nemovitost skutečně vážný zájem.

Co v inzerátu neopomenout?

Kromě kvalitních fotografií či videoprohlídky by měly v inzerátu samozřejmě zaznít faktické a přesné informace o nemovitosti a lokalitě – co je v nemovitosti k dispozici, jaké jsou výhody této konkrétní nemovitosti, jaký je její stav a velikost. Vady není dobré skrývat a měli byste je též zmínit. Je také důležité nechat si vypracovat kvalitní odhad ceny nemovitosti, která reflektuje situaci na trhu, lokalitu i stav nemovitosti.

Potřebujete pomoc s prodejem nemovitost? Obraťte se na nás – rádi vám poradíme a společně zvolíme to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.

 

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00