| AC REAL s.r.o.

blog

Chci prodat dům

Chci prodat dům

Přemýšlíte o prodeji domu? Pak vás jistě napadá spousta otázek. Mám se obrátit na realitní kancelář? Nebo se do celého procesu pustit sám? Jak přilákám zájemce? Pojďme se na prodejní kolečko podívat zblízka.

Příprava, inzerce, akce

Celá transakce se opírá o tři hlavní pilíře: příprava, prezentace nemovitosti a samotný prodej. První krok přitom hraje zásadní roli. Stanovení adekvátní prodejní ceny, správné načasování a home staging jsou faktory, které mnohdy rozhodnou o úspěchu celé inzerce a přilákají dostatečné množství potenciálních kupců.

Jakmile je vaše nemovitost v nabídce, prodej se rozbíhá naplno. Nejen, že musíte být neustále k dispozici zvídavým volajícím, ale také zájemcům o prohlídku domu. V tuto chvíli je ale již třeba mít k dispozici všechny dokumenty, které může návštěvník požadovat k nahlédnutí. Jedná se především o nabývací titul k nemovitosti, list vlastnictví a průkaz energetické náročnosti budovy. Dále si připravte půdorys domu a technické posouzení jeho stavu, případně rozpočet na opravy či rekonstrukce.

Neodpočinete si ani ve chvíli, kdy si s kupcem plácnete. Na řadu totiž přichází notná dávka byrokracie. Abyste měli jistotu, že si zájemce na poslední chvíli koupi nerozmyslí, je vhodné sepsat smlouvu o smlouvě budoucí či rezervační smlouvu. Za nimi jdou ruku v ruce kupní smlouva a smlouva o úschově. Ve hře je natolik velký obnos peněz, že se vám vyplatí investovat do služeb advokáta nebo notáře, který vám vyhotoví dokumenty přesně na míru. Podepsané listiny následně předložíte příslušnému pracovišti katastrálního úřadu, který zajistí přepis vlastnického práva k nemovitosti. Pak již nezbývá než novému majiteli dům předat.

Chcete eliminovat rizika? Obraťte se na profesionály

Žádná legrace, viďte? Pokud jste se rozhodli neriskovat a vyhledat pomoc profesionálů, v AC Real jsme připraveni se o vše postarat. Vztah založený na důvěře je pro nás prioritou, proto budeme od začátku postupovat v součinnosti s vašimi představami. Pomocí home stagingu připravíme dům tak, aby zaujal na fotkách stejně jako během prohlídek. Rádi pro vás zpracujeme zaměření spolu s následnou výkresovou dokumentací.

Naši odborníci rovněž posoudí stav domu a případně nacení potřebné opravy, aby kupec věděl, co jej čeká. Samozřejmostí je právní servis, přípravou prodejní dokumentace počínaje a podpisem předávacího protokolu konče. Vlastně ne! Uděláme pro vás ještě něco navíc.

Budete-li potřebovat financovat nové bydlení, můžeme vám ihned po podpisu exkluzivní smlouvy vyplatit zálohu. Stejně tak vám rádi zdarma zapůjčíme naše stěhovací auto. Jednoduše řečeno, pro vaši spokojenost uděláme možné i nemožné.

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00