| AC REAL s.r.o.

blog

Připravte svou nemovitost k prodeji snadno a rychle

Připravte svou nemovitost k prodeji snadno a rychle

První dojem je vždy důležitý – a neméně to platí i u nemovitostí na prodej. Právě proto byste měli dobré prezentaci vašeho domu či bytu věnovat zvýšenou pozornost. Kvalitní fotky a případně 3D prohlídka jsou již v dnešní době na trhu realit nezbytností.

Kvalitní fotky jsou základ

Dobrý způsob, jak pořídit kvalitní fotky, je nejprve si sami sebe představit, jak byste si představovali byt či dům, ve kterém byste sami chtěli bydlet. Jak by měl vypadat na fotkách? Zcela jistě by měl být čistý a uklizený a měl by navozovat příjemnou, domáckou atmosféru. Tímto byste se měli řídit při pořizování fotek – ukliďte nepořádek, odstraňte nádobí z kuchyňské linky, z koupelny odstraňte kosmetiku, holicí strojky, žiletky apod.

Také rozsviťte všechna světla, abyste zamezili tmavým koutům. Při pořizování fotografií se snažte, aby výsledek nebyl příliš kontrastní (přepálené části vs. černé stíny) a zároveň, aby byl zcela ostrý a v co nejvyšší kvalitě. Nic neodradí potenciálního kupce tolik, jako rozmazané, nekvalitní fotky, na kterých je vyobrazen nepořádek.

Pokud chcete opravdu profesionální prezentaci své nemovitosti, můžete využít služeb specializovaných firem, které se zaměřují na tzv. homestaging, tedy přípravy domu či bytu tak, aby prostor lahodil oku kupujícího. V nabídce tyto firmy mívají designové vylepšení, barevné sladění celého interiéru či vhodné uspořádání nábytku, aby bylo dosaženo vhodného efektu, který navodí perfektní první dojem.

Před prezentací nemovitosti proveďte menší opravy

Je vhodné viditelné drobné nedostatky alespoň zlehka opravit, ale měla nemovitost reprezentativní vzhled. Spravte otlučené rohy, špinavé části zdi přemalujte. Není samozřejmě zapotřebí vymalovávat celý interiér, jde ale o to spravit maličkosti, které ovšem mohou při prvním pohledu působit na kupce negativně. Větší vady, které opravovat nechcete, naopak neskrývejte, vyvarujete se riziku možné soudní pře týkající se úmyslnému skrytí vad.

Virtuální prohlídka je čím dál populárnější

Kromě fotek můžete také zvážit prezentovat svou nemovitost pomocí 3D virtuální prohlídky. Zvlášť v současné situaci, kdy osobní prohlídky nemovitostí mohou být kvůli epidemiologické situaci komplikované, je virtuální prohlídka ideální možností, jak potenciální kupce provést po svém domě či bytě bez nutnosti osobního kontaktu. Potřebné osobní schůzky budou tedy sraženy na minimum a budou se odehrávat pouze s vážnými zájemci, kteří budou přesně vědět, do čeho jdou. Kritéria pro kvalitní video prohlídku jsou prakticky stejná, jako pro fotografie – tj. je vhodné mít doma uklizeno s čistými povrchy a s dostatkem osvětlení.

Potřebujete pomoci prodat nemovitost? Obraťte se na nás – rádi vám poradíme a společně zvolíme to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.

 

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00