| AC REAL s.r.o.

blog

Prodej bytů v Brně

Prodej bytů v Brně

Přemýšlíte o koupi bytu v Brně? Nebo zde již nemovitost vlastníte a rádi byste ji nabídli k prodeji? Ať se jedná o první či druhou variantu, obě spojuje jedno klíčové slovo – lokalita. Právě ta je totiž určujícím faktorem obou transakcí. 

Řekni mi, kde bydlíš…

Ať již v Brně nemovitost nabízíte či poptáváte, vždy bude dobrá adresa tahounem číslo jedna. Pozitivní zprávou ale je, že si pod tímto termínem představí každý něco jiného. Zatímco někdo preferuje odlehlejší částí města situované v blízkosti zeleně, jiný zase „překousne“ ruch centra a bude mít vše na dosah ruky. Pojďme si představit hlavní rezidenční oblasti se všemi jejich klady a zápory.

V centru to žije

Tradičně nejlákavější a současně nejdražší lokalitou je střed města. Bydlení v samém centru dění láká všechny věkové kategorie a od toho se odvíjí vysoká cena nemovitostí, kterých je navíc pomálu. Jejich majitelé jsou si dobře vědomi hodnoty zdejšího bydlení a často sází spíše na dlouhodobé pronájmy. Zejména byty v okolí Masarykovy čtvrti, ulice Veveří, na Starém Brně či v Černých Polích jsou vyhledávanými lokalitami, na něž nezřídka stojí celé fronty zájemců.

Dostupná paneláková sídliště

Největší nabídka bytů k prodeji či ke koupi se váže na velká paneláková sídliště, kterých je v Brně hned několik. Nová Líšeň, Lesná, Bohunice, Starý a Nový Lískovec, Královo Pole, Řečkovice či horní Bystrc jsou hlavními zástupci. Přestože charakter zástavby výškových a často nepříliš vzhledných budov řadu klientů na první pohled odradí, nabízí bydlení v těchto lokalitách celou řadu výhod. Tou první je bezesporu cena. Díky velkému počtu konkurenčních nemovitostí se ceny bydlení pohybují v relativně přijatelných hladinách nejen pro menší jednotky, ale za slušnou cenu zde seženete také byt o rozloze 3+1, který je navíc nezřídka po zdařilé rekonstrukci.

Bydlení v zeleni

Těsná blízkost přírody a dobrá dostupnost do centra města, to je kombinace, která láká zájemce o bydlení ve čtvrtích Žebětín, Stará Líšeň, Žabovřesky, Komín, Jundrov, Kohoutovice a Stará Bystrc. Koho by nelákala představa mít na dosah kouzelnou zeleň Mariánského či Libušina údolí, Údolí oddechu či Brněnské přehrady. Tyto lokality jsou velmi žádané, zejména je-li nemovitost v dobrém stavu. Prodávající často sází na atraktivitu prostředí a ceny za byty se tak dokáží vyšplhat poměrně vysoko. Kupující ale většinou sumu rádi zaplatí. Byty v dané lokalitě totiž neztrácí na ceně, naopak. Jedná se totiž nejen o skvělé místo k bydlení, ale také o zajímavou investiční příležitost.

Novostavby v centru a na okraji města

Brno se stále  rozrůstá a s rostoucí poptávkou po komfortním bydlení vznikají další a další novostavby. V širším centru města vyrostla nedávno celá řada moderních bytových domů, jimž však odpovídá poměrně vysoká cena. Důkazem toho, že za komfort se platí, je také oblast Brno-jih, která, ač neleží přímo v centru, nabízí výhodnou kombinaci stylového bydlení s dobrou dosažitelností dopravních uzlů a středu města.

Kontaktujte nás

Ozvěte se nám s jakýmkoli dotazem

* povinné položky

Pomůžu Vám prodat Vaši nemovitost co nejdříve.

Irena Šneková
arrow
Irena Šneková
telefon

Volejte zdarma

731 516 417
icon

NAVŠTIVTE NÁS

Dělnická 397/39 Brno Komín 624 00